Tankar om flytt

Jag är sjukt sugen på att flytta. Jag bor mitt i smeten, och vill gärna flytta ut till ett bostadsområde som både är lite lugnare och inte ligger riktigt så nära centrum som jag bor nu. Är ju en riktig sucker för Göteborg, och blev tipsad om Torslanda ute på Hisingen. Har varit där och spanat lite, samt kontaktat en fastighetsmäklare Torslanda. Tänk om det verkligen blir av! Jag vet att jag har lätt för att ångra mig, men om jag ser till att inte skynda för mycket, utan verkligen fokusera på att hitta drömhemmet, ska det nog gå vägen 🙂

Nån som bor i Torslanda och har några tips?

Troslanda har nära till vatten

Glöggmys

Känner ni för lite glöggmys nu på första advent rekommenderar jag verkligen att ni gör er egen. Blir en helt annan upplevelse. Det här är mitt bästa recept på en vit glögg:

Glögg

2 pomeransskal, torkade

2 bitar ingefära, torkad

3 stänger kanel, i bitar

1/2 msk kryddnejlika, hel

1 msk kardemumma, stött

2 dl brännvin, okryddat

2 dl portvin, rött eller vitt

2 flaskor rött vin, eller torrt vitt vin

3 dl strösocker

Tillagning:

  • Lägg kryddorna i en burk. Häll på spriten. Låt stå i rumstemperatur 12-24 timmar.
  • Sila spriten genom ett kaffefilter. Blanda spriten med portvin, vin och strösocker.

Värm före serveringen utan att låta den inte koka.

Skämmes Sverige!

Läste den här artikeln på DN som jag tyckter var så välformulerad och frågan ligger mig varm om hjärtat så idag tänkte jag ta upp bostadsfrågan för studenter i bloggen. Hoppas det inte blir allt för tråkigt.  Bristen på bostäder för studenter är hög och läget är allvarligt. Exempelvis är kötiden för ett korridorsrum i studentstaden Lund drygt 6 månader i genomsnitt (helt galet!). Utan förtur (som vanligtvis lottas ut bland nya studenter) blir kötiden däremot hela ett år i snitt. Många väljer därför (efter år på andrahandsmarknaden) att med hjälp av föräldrar köpa en bostadsrätt. Landgren som är mäklare i Lund beskriver att det är många studenter som söker mindre lägenheter via dom för att ha ngnstans att bo under studierna. Det enda jag tänker på är att inte alla har den ekonomiska och sociala tryggheten att ens föräldrar kan hjälpa en köpa bostadsrätt. I slutändan blir det en ekonomisk fråga om man kan studera bara för att det inte finns bostäder. Snacka om att bygga på klasskillnader. Läskigt i dagens Sverige.Korridor

Carl Philip och Sofia väntar barn!

Ytterligare en liten kunglig tös eller pajk kommer att födas i april 2016. Det är Carl Philip och Sofia som väntar smått för första gången. Kronprinsessan Viktoria väntar i sin tur ytterligare ett barn i mars 2016 så Sofia är i gott sällskap. Drottningen och kungen kan glädjas över två tillskott till den kungliga barnbarnskullen nästa år.

C och S

Francesca Woodman – Stockholmstips

Francesca Woodman är känd för sina intima bilder. Jag är helt besatt av hennes helt fantastiska uttryck. Ingen kan uttrycka utanförskap på samma träffande sätt. Woodman gick bort alldeles för tidigt, men äntligen har vi möjlighet att ta del av hennes verk på Moderna Museet. Fram till 6:e december kan du se hennes obeskrivbara fotografier. MISSA INTE!

Francesca Woodman

Hur ska jag kunna veta vart man köper däck i Norge?

Fick precis ett samtal av min moster som just nu befinner sig i Oslo. Hon frågade mig (!) vart man kan köpa billiga vinterdäck i Norge.. Hur ska jag kunna veta det tänkte jag.. Jag har varit i Norge en enda gång och det var när jag var och vandrade i fjällen i somras. Behövs inte så mycket vinterdäck där.. Men sen kom jag ju på att det finns en nätbutik som heter Bythjul som även finns i Norge. Googlade så klart upp det åt henne direkt och messade tillbaka information om den norska motsvarigheten Byttdekk.com som även säljer däck och fälgar i Norge.

Tydligen hade det kommit en väldigt stor mängd snö senaste dagarna i Oslo och det var alltså dags att sätta på vinterdäcken, men dom finns ju i mitt garage här i Gagnef. Som tur är har byttdekk korta leveranstider vilket gör att hon slipper åka hem på vinterunderlag från Norge till Sverige utan vinterdäck. Det hade ju varit direkt livsfarligt..

Här i Gagnef har det också snöat en hel del senaste dagarna men jag är ju så feg att jag inte kör bil på vintern.. Kanske ändå ska sätta på dubbdäcken ifall det är så att man måste ta bilen nån dag.

Nu ska collaget på plats!

Jag och mitt minne.. Satt och skulle skriva ut några jäkligt snygga bilder som jag hade tagit på vandringen vi gjorde i Norska fjällen i somras. Hade tänkt att skapa ett häftigt collage som ska sitta på väggen ovanför sängen i sovrummet. Ett problem bara.. Mina bläckpatroner är slut och jag kommer inte (hur mycket jag än tänker) på vad sajten som jag brukar köpa dem på heter.. Har ju sett TV reklamen hur mycket som helst men det är totalstopp i hjärnan.

En polare tipsade dock om Tonerlagret som tydligen ska vara billigast på svenska marknaden när det gäller bläck och toner så får väl testa där i stället. De är säkert minst lika bra, men det stör mig lite att jag inte kommer på vad företaget hette.

Jaja, huvudsaken är att jag får mina bläckpatroner snabbt så jag får det där efterlängtade collaget på plats. Sambon klagar ju alltid på att jag inte är så bra att få saker gjorda och då känns det ju lite pinsamt eftersom jag lovat få detta på plats den här veckan.

Tonerlagret har snabba leveranstider, beställer jag innan kl.17 eller nåt sånt så jag har lite tid på mig att hitta rätt patroner och så.

Dags för ny bil?

Jag börja fundera lite smått på att köpa en ny bil. Det är egentligen inga problem med bilen har idag, är däremot så saknar jag att ha en fungerande klimatanläggning så här när det är sommar. Jag kommer inte köpa någon ny bil snabbt, jag kommer i så fall vänta tills jag hittar en bra bil så jag för användning av klimatanläggningen tills nästa sommar i stället. Jag har inte funderat särskilt mycket på vilket märke jag ska satsa på, idag har jag Volvo men det är ingenting som jag måste ha i framtiden. Jag öppen för vilket märke det ska vara, bara det är en större modell och en bil som inte har gått särskilt mycket.