Sugen på att köpa en elbil

Det börjar dra ihop sig till köp av ny bil vilket inte är så kul eftersom det handlar om en stor investering. Något som jag börjat fundera seriöst på är att välja en elbil. Okej, de är fortfarande lite dyra och då kan jag knappast välja en begagnad bil vilket jag kanske annars skulle göra. Men jag brukar ju förespråka att människor gör medvetna val och då är det nog dags att göra det själv när det gäller ett av de val man gör i livet som innebär störst miljöpåverkan. Ett lite krux med elbilar, som jag förstått det, är att alla verkstäder inte är så bra på att ge dem service i dagsläget. Så det blir kanske till att satsa på en uppsättning schysta bilverktyg på samma gång. Jag har också tänkt mycket på det här med elbilars räckvidd och kommit fram till att det är ett val som kommer att fungera bra utifrån mina körvanor. Antalet platser där man snabbt kan ladda en elbil växer ju dessutom för varje år.

Söt elbil i miniformat