Hur ska jag kunna veta vart man köper däck i Norge?

Fick precis ett samtal av min moster som just nu befinner sig i Oslo. Hon frågade mig (!) vart man kan köpa billiga vinterdäck i Norge.. Hur ska jag kunna veta det tänkte jag.. Jag har varit i Norge en enda gång och det var när jag var och vandrade i fjällen i somras. Behövs inte så mycket vinterdäck där.. Men sen kom jag ju på att det finns en nätbutik som heter Bythjul som även finns i Norge. Googlade så klart upp det åt henne direkt och messade tillbaka information om den norska motsvarigheten Byttdekk.com som även säljer däck och fälgar i Norge.

Tydligen hade det kommit en väldigt stor mängd snö senaste dagarna i Oslo och det var alltså dags att sätta på vinterdäcken, men dom finns ju i mitt garage här i Gagnef. Som tur är har byttdekk korta leveranstider vilket gör att hon slipper åka hem på vinterunderlag från Norge till Sverige utan vinterdäck. Det hade ju varit direkt livsfarligt..

Här i Gagnef har det också snöat en hel del senaste dagarna men jag är ju så feg att jag inte kör bil på vintern.. Kanske ändå ska sätta på dubbdäcken ifall det är så att man måste ta bilen nån dag.