Drömmen om att starta eget

Enligt undersökningar som har gjorts så drömmer en tredjedel av alla svenskar att starta eget. Tidigare har jag inte tillhört den skaran men jag börjar tänka mer i de banorna nu. Det är inte det att jag vantrivs på mitt jobb men det känns lite som att jag jobbar på i ett ekorrhjul utan att få ta del av varken vinst eller ära. Jag skulle så gärna vilja känna att det jag gör, det gör jag för mig själv. Vilken bransch jag skulle välja är fortfarande oklart. En butik med vackra saker skulle vara drömmen men jag kan tänka mig att det är lättare att tjäna mer pengar i it-världen. Jag fortsätter att drömma och när jag väl känner att det är dags att slå slag i saken ska jag ta kontakt med en advokatbyrå för att få råd och tips. Det är ju faktiskt mycket man ska tänka på för att starta eget. De funderingar jag har är till exempel över moms och skatt, vilken bolagsform man ska välja och sen gäller det ju att ha en vettig affärsplan.

skrivbord, kontorsstol och laptop