Så kan du tjäna extra pengar

Om man som jag är intresserad av att både spara en slant emellanåt och också kunna tjäna några extra kronor ibland så vill jag tipsa om att köpa och sälja grejer. För mig började det för några år sedan när jag köpte en byrå i andrahand som jag sedan tröttnade på efter ett år. När jag sålde den vidare så kunde jag sälja den för ett par hundralappar mer än jag själv hade betalat. Det här upprepades ett par gånger med andra typer av möbler och nu skulle jag säga att jag lärt mig på ett ungefär vad jag kan sälja till ett högre pris. Jag har hyrt ett förråd i Spånga där jag än så länge har ett par stolar och en stor lampa. Jag väntar nu på rätt tillfälle för att sätta ut en annons och förhoppningsvis kunna gå plus lite grann på de här grejerna. Detta är inget sätt att bli rik på – utan ett kul sätt att tjäna några kronor.

Vad behövs för att starta en webbshop?

Jag har gjort lite efterforskningar om vad som skulle krävas för att starta en webbshop. Anledningen till att jag har kollat upp det är att jag funderat lite på om näthandel skulle kunna vara något för mitt framtida företag. Det här med betalningslösningar är viktigt att ha kolla på. Som tur är finns det smarta och enkla tjänster via Payson för sånt nuförtiden. Sen är det moms och andra avgifter – det måste jag fortfarande skaffa lite bättre koll på. Webbdesign och själva utformningen tänker jag göra till nästa grej att kolla upp. Det är ju trots allt en viktig del också.

Smartphone och bankkort på anteckningsblock

16:8-dieten är en periodisk fasta

Sommaren kryper allt närmare och det är dags att ta tag i de där extrakilona som jag alltid lägger på mig på vintern. Jag är som en björn som äter upp mig inför vintern och går i dvala och på våren får jag alltid en chock då jag tar fram kläderna. En diet som jag personligen tycker är enkel att följa är 16:8-dieten som är en typ av periodisk fasta. 16:8-dieten går ut på att du fastar 16 timmar om dygnet och under 8 timmar får du äta. Jag har valt mitt tidsintervall för måltider mellan 12-20 och jag tycker att det är ganska lätt att följa. Det är tillåtet att dricka drycker som inte innehåller kalorier under fastan och sedan kör jag även med påsar som innehåller nikotin. Svårast att följa schemat är på helgerna då jag gärna vill ha ett glas vin men annars är den enkelt eftersom det inte är några speciella recept att följa utan jag får äta allt. Jag försöker såklart att äta nyttigare men eftersom jag enbart får äta under åtta timmar så blir kaloriintaget ändå mindre än i vanliga fall.

Måttband kring en midja

Drömmen om att starta eget

Enligt undersökningar som har gjorts så drömmer en tredjedel av alla svenskar att starta eget. Tidigare har jag inte tillhört den skaran men jag börjar tänka mer i de banorna nu. Det är inte det att jag vantrivs på mitt jobb men det känns lite som att jag jobbar på i ett ekorrhjul utan att få ta del av varken vinst eller ära. Jag skulle så gärna vilja känna att det jag gör, det gör jag för mig själv. Vilken bransch jag skulle välja är fortfarande oklart. En butik med vackra saker skulle vara drömmen men jag kan tänka mig att det är lättare att tjäna mer pengar i it-världen. Jag fortsätter att drömma och när jag väl känner att det är dags att slå slag i saken ska jag ta kontakt med en advokatbyrå för att få råd och tips. Det är ju faktiskt mycket man ska tänka på för att starta eget. De funderingar jag har är till exempel över moms och skatt, vilken bolagsform man ska välja och sen gäller det ju att ha en vettig affärsplan.

skrivbord, kontorsstol och laptop

Royal collection i England

Jag måste tipsa er om Royal Collection som lite förenklat går att beskriva som engelska kungahusets souvenirshop på nätet och de fraktar till hela världen. Till Sverige kostar frakten cirka 150 kronor. Nu är inte jag så att jag samlar på den engelska kungafamiljens souvenirer men jag gillar deras klassiska julgranskulor de brukar sälja kring jul. Jag samlar på finare julgranskulor och köper en ny varje år och deras hemsida brukar jag alltid kika på. Eftersom jag bara köper en julgranskula om året, okej någon gång har det blivit två, så är det inte så att jag har många därifrån utan jag har två stycken i mitt ägo. Jag minns första gången jag hittade sidan, då blev det så att jag tog ett lån här, för det året köpte jag för mycket inför julen och nyåret. I år tycker jag verkligen att ni ska spana in Royal collection eftersom det är specialutgåvor som kan bli populära samlingsobjekt. Drottning Elizabeth II firar hennes “platinum jubilee” och när det är någon speciell händelse så gör de specialupplagor. Med andra ord gäller det att vara snabb med beställningarna.

Drottning Elizabeth II

Hade en sommarbostad varit något?

Det är redan slutet av juli och det har sannerligen varit en annorlunda sommar med den rådande pandemin. När jag nu inte har kunnat umgås som vanligt har jag funderat en hel del över om en sommarbostad hade varit något för mig. Drömmen hade varit att ha en egen lägenhet i Spanien, ett land jag älskar att semestra i! Man kan ju kontakta en svensk mäklare som även förmedlar bostäder i Spanien som t.ex HusmanHagberg för att se vad som finns tillgängligt. Jag hade nog allra helst velat ha ett boende i Alicante där det finns underbara stränder och många bra restauranger.

Strand i Alicante, Spanien

Låt inte snuset göra dig fattig

Jag kommer så väl ihåg alla sena kvällar i tonåren när jag mina vänner stod utanför Pressbyrån och tjuvrökte. Vi trodde vi vara ballast i Sverige när vi stod där och puffade på ciggen. Idag är jag äldre och har insett hur dåligt cigaretter är för mina lungor och jag har istället bytt till snus. Jag blev erbjuden snus första gången av en kompis som ville byta bort ciggen på grund av att hans kondition var så dålig. Min kondition var ju inte heller den bästa så jag tyckte det lät som en bra idé. Första snusen måste jag erkänna inte var så god, och jag blev snusfull, men ju mer jag snusade desto mer började jag faktiskt gilla det. Snus är ju något som kostar en slant i månaden även om det är billigare än cigaretter. Det behöver dock inte vara så dyrt och billigt snus finns hos https://www.cigge.se/s/snus och det är riktigt kalas för oss snusare!

I valet och kvalet

Tänk att det ska vara så svårt att bestämma sig ibland. Om jag hade ett outtömligt bankkonto skulle jag inte ens behöva välja. Jag behöver köpa en del nya möbler och det viktigaste är ett skrivbord men jag vill även ha en ny soffa. Jag har redan kikat på en rosa dröm med generöst sittdjup. En resa lockar mig också otroligt mycket. Två av mina väninnor ska luffa runt på grekiska öar i sommar och de tjatar och vill ha mig med. Åh, vilken dröm att sitta på en taverna vid det turkosblå havet, känna vinden smeka den solvarma huden och sippa på ett glas vitt vin. Vad ska jag välja? Ifall att jag struntar i soffan och väljer att bara köpa det välbehövliga skrivbordet kanske jag ändå kan åka iväg på drömresan. Den gamla soffan fungerar utmärkt ett tag till.

Dukat bord vid havet
Kvinna med laptop på dyna

Att starta ett pensionssparande är viktigt

Det här med framtiden och pengar är viktigt för mig och jag har länge funderat på att påbörja ett långsiktigt sparande så att jag kan leva gott när jag går i pension. Vad jag förstått så kan man, om man börjar i tid, göra stor skillnad även om man bara sparar en liten summa regelbundet. Hur kom jag att tänka på detta då? Jo, jag har en nära vän som hade varit på rådgivning hos Söderberg och partner och hon tipsade mig om att det är bra att gå igenom den ekonomiska biten med en specialist för att få ihop allt i slutändan. Hon hade besökt dem för rådgivning kring sin tjänstepension och jag funderar på att besöka dem av samma anledning. Just tjänstepension behöver jag faktiskt lära mig mer om. Jag vill gärna ha så mycket koll jag kan ha på min framtid redan nu.

Pengar staplade på hög

Hur man råder bot på fattiga månader?

Så kallade fattiga månader brukar drabba de flesta av oss efter till exempel julen eller semestern. Men jag skulle vilja hävda att månader när det är svårt att få pengarna att räcka till kan komma precis närsomhelst under året. Det beror ju helt enkelt på vad som hänt månaden innan. Till exempel kan det ju ofta dyka upp situationer när man bara “måste ha” någonting, och det verkar inte vara beroende av vilken tid på året det är. Personligen har jag flera gånger kunnat få hjälp hos Monetti under just de där förbaskade fattiga månaderna när jag inte kunnat vända på kronorna fler gånger. Det har också hänt att jag fått hjälp när det saknats några tusen till att köpa just den där grejen som jag suktat efter. Riktigt smidigt, smart och inte minst snabbt har det funkat och därför ett tips jag gärna delar med mig av!

Hand med myntstapel som fylls på
Spargris med mynt under