16:8-dieten är en periodisk fasta

Sommaren kryper allt närmare och det är dags att ta tag i de där extrakilona som jag alltid lägger på mig på vintern. Jag är som en björn som äter upp mig inför vintern och går i dvala och på våren får jag alltid en chock då jag tar fram kläderna. En diet som jag personligen tycker är enkel att följa är 16:8-dieten som är en typ av periodisk fasta. 16:8-dieten går ut på att du fastar 16 timmar om dygnet och under 8 timmar får du äta. Jag har valt mitt tidsintervall för måltider mellan 12-20 och jag tycker att det är ganska lätt att följa. Det är tillåtet att dricka drycker som inte innehåller kalorier under fastan och sedan kör jag även med påsar som innehåller nikotin. Svårast att följa schemat är på helgerna då jag gärna vill ha ett glas vin men annars är den enkelt eftersom det inte är några speciella recept att följa utan jag får äta allt. Jag försöker såklart att äta nyttigare men eftersom jag enbart får äta under åtta timmar så blir kaloriintaget ändå mindre än i vanliga fall.

Måttband kring en midja